یه کتاب جدید پیدا کردم که به خاطر جذابیتش احتمالا کل مسیر قم تهران فردا رو پر می کنه. جاده رو نمی گم، وقت من توی ماشین منظورم بود. شاید جالب باشه اگه یه نویسنده بخواد مطالب فلسفی رو برای بچههای نوجوان توضیح بده. تا حالا بهش فکر کردین؟
تا حالا شده که مثلا بچه ای یا مثلا نوجوانی از شما بپرسه خدا رو کی خلق کرده؟ یا مثلا خدا خودش از کی به وجود اومده؟ خلاصه از این دست سوالای سخت؟ فصل اول این کتاب در مورد همین بود که نمی شه خدا هم از یه موقعی به وجود اومده باشه و باید ازلی باشه. در حقیقت فصل اول کتاب برهان استحاله سلسله علل (تسلسل) رو در قالبی ساده و داستانی بیان کرده. هنوز بقیه ش رو نخوندم ولی خیلی جذابه!
اسم کتاب هست «دنیای سوفی، داستانی درباره تاریخ فلسفه»، که اصل اون توسط یه نویسنده نروژی نوشته شده و بعد توسط یوستاینگاردر به زبان آلمانی ترجمه شده و در پایان آقای کوروش صفوی اون رو از آلمانی به فارسی ترجمه کرده.
روش ترجمه آقای صفوی برام جالب بود. توی پیشگفتار مترجم نوشته: «من به کمک پسر چهارده سالهم و دختر دوازده سالهم این کتاب رو ترجمه کردم. خودش میگه هر چهلپنجاه صفحهای رو که ترجمه میکردم به اونها میدادم تا بخوننش و ببینم آیا فهمیدن یا نه و اگه نمیفهمیدن مجبور میشدم دوباره از اول ترجمه کنم». همت خوبی به خرج داده و بعضی از بخشهای کتاب رو بارها ترجمه کرده تا برای بچههای نوجوان قابل فهم باشه. به نظرم، خوندن این کتاب برای ما بزرگترها هم بد نباشه به دو دلیل: یکی این که (با عرض معذرت) خیلی از ما ها شناختمون از فلسفه و ارتباطمون با مسائل این چنینی اون قدر کمه که چه بسا خوندن چنین کتابی بیشتر از یک کتاب فلسفی بتونه برای فهم مطالب کلی وجود کمکمون کنه. و دوم این که میتونه سبک مناسبی برای بیان مسائل سنگین به بچهها رو بهمون یاد بده. و وقتی توی موقعیت پاسخگویی به بچهها قرار میگیرم از عهده کار بر بیایم. سعی می کنم بعد از تمون شدن کتاب هم، یه پست در مورد جمع بندی مطالبش داشته باشم. اگه خدا بخواد.